1 Aralık 2010 Çarşamba

Lale Bahçelerinden Fransız Sokaklarına : Bir Bilinçaltı Turu

Şu an pek az kişinin hatırlayabileceği bir mizah dergisi çıkmıştı yıllar önce. Büyük satış rakamlarına ulaşamadı ama derin izler bıraktı. Deli Dergisi... Deli’nin o zamanki kadrosuna sanki uzaydan gelir gibi pat diye düşüvermişti Kemal Siyahhan...
 
 
Ve bir çizer, bir derginin adıyla ancak bu kadar özdeşleşebilirdi. Naif, şaşırtıcı ve deli tarzıyla çok yakışmıştı Deli’ye... Dergi kapandı ve Kemal Siyahhan çizgisinin tadı damağında kaldı. Şimdi, yıllar sonra Kemal yine deli işi bir kitapla karşımızda... Müthiş buldum, saygı duydum. İster sinema salonunda film izler gibi, ister resim sergisinde tablolara bakar gibi, değişik tatlar alarak okuyacaksınız bu kitabı. Eline aklına sağlık sevgili Kemal... 3,5 yıl uğraşıp da delirmeden, bu ‘sanat eserini’ bize sunduğun için teşekkürler...”
Can Barslan
 
“Batıyla doğunun kesiştiği bir noktada yaşıyoruz. Siyasi gelişmeler, savaşlar, çatışmalar; bu iki medeniyet arasındaki sınır çizgisini gitgide belirgin hale getiriyor... Bu çizgi üzerinde yaşayan halklar olarak aidiyet duygumuzla sürekli olarak hesaplaşıyoruz ve bunun bir geçiş dönemi sancısı olduğu ümidiyle teselli buluyoruz. Biz, bu kıvranma halinin rahatsızlığını söze dökmeye zorlanırken bir arkadaşımız ortaya çıkıp bu işi romanla anlatıyor. Hatta bir adım daha öteye giderek eline fırçayı alıyor ve tarihi kişilikler üzerinden bilinçaltını gözler önüne serecek bir resimli roman çıkartıyor ortaya... Yıllardır gerilim, aksiyon ve mizahla harmanlanmış fantastik unsurların resimli romancılar için favori temalar olduğu düşünülecek olursa Kemal’i herşeyden evvel kendine mesele olarak seçtiği konu yüzünden tebrik etmek lazım!”
Ender Özkahraman

80 sayfa, Ciltli, Kuşe, 1. hamur, ISBN: 9757991325; Boyut: 22,5x29cm; Baskı Tarihi: Şubat 2006
Özgün Dili: Türkçe

SEL YAYINCILIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder